Συνταγές
Πολύ ωραίο σνακ! δεν είναι νηστίσιμο, είναι ψωμάκια…
Η Συνταγή είναι από Κυριακη Σεμερτζιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για την ζύμη :
300γρ νερό χλιαρό, 300γρ γάλα χλιαρό επίσης, 1 αβγό, 25γρ μαγιά, 30 λάδι, 90 ζάχαρη, 35 αλάτι και 1400 αλεύρι.
Εκτέλεση:
Αφού έγινε η ζύμη περιμένουμε μια ώρα να φουσκώσει.
πλασουμε μπαλάκια των 80 γρ. με ενα μικρό βαθουλωμα στη μέση, στη λαδόκολλα και τα άφησε άλλα 45 λεπτά να φουσκώσουν.
φτιαξουμε ενα μείγμα, σε ένα μπολ μια συσκευασία καλαμπόκι, δυο φρέσκα κρεμμυδάκια, γκουντα τριμμένη και μαγιονέζα με μουστάρδα ανακατεμένα.
Αλειψουμε με αβγό τα ψωμάκια και από πάνω έριξε απο μια κουταλιά απο το μείγμα. Ψήσιμο στους 180 κλασσικά
Η Συνταγή είναι από Κυριακη Σεμερτζιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πανεύκολο και πεντανόστιμο τυρόψωμο – Εξαιρετικότατο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφία Θεοδωρίδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα , 1 ξερή μαγιά, 1/2 ποτήρι σπορέλαιο, αλάτι 1 κ του γλυκού, λίγη ζάχαρη, αλεύρι όσο πάρει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε με τη σειρά όλα σε ένα μπολ, Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει . Πλάθουμε ένα μεγάλο Κορδονι
Το πατάμε βάζουμε τυρί, κλείνουμε και τοποθετούμε σε λάδωμενο ταψί
Από πάνω αλειφουμε με λίγο γάλα και ρίχνουμε σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφία Θεοδωρίδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”