Συνταγές
Πες Χρόνια Πολλά με μια τούρτα
Νόστιμη συνταγή από ” Σπυριδουλα Δημοπουλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παντεσπάνι
8 αυγά, 2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια φαριναπ, 1 μπεικιν, 8 κουταλιες σουπας νερό, 3 κουταλιες σουπας κακάο
Σιρόπι 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 /12 ποτήρια νερό, μια φλούδα λεμόνι και μια βανίλια
Κρεμα
2 ερμολ, 2 κούπες ζάχαρη άχνη και 2 κουβερτουρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τ ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στο τελος ρίχνουμε τη μαρέγκα και σταματάμετο μίξερ. Ανακατεύουμε σιγα σιγά. Σε ταψί νούμερο 38 ψήνουμε 20 λεπτά. Το γυρίζουμε…αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο στρώσεις.Βαζουμε πάλι στο ταψί τη μια και σιροπιαζουμε. (Εγω εστρωσα και μαρμελαδα βύσσινο. Έχω βάλει ομως και γλυκό βύσσινο)Βάζουμε τη μισή κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι.
Σιροπιαζουμε και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Νόστιμη συνταγή από “Σπυριδουλα Δημοπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αν σου άρεσε η παραπάνω συνταγή, δες άλλη μια απολαυστική εκτέλεση για λαχταριστή τούρτα “πρόχειρη” με ότι έχουμε στο ντουλάπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστίνα Λαβουτιάρη – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ:
μπισκότα σαβουαγιαρ,
κρέμα ζαχαροπλαστικης βανίλια,
κρέμα στιγμής βανίλια και προσθετουμε κακάο,
γκοφρέτες,
κουβερτούρα
λευκή κουβερτούρα για το γαρνίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε τα μπισκότα σε μείγμα γάλα και λικέρ, στρωνουμε σε φόρμα και χτυπάω την κρέμα στιγμής στρώνουμε στα μπισκότα και θρυμματιζουμε γκοφρέτες
Στρωνουμε δεύτερη στρώση μπισκότα, και χτυπάμε κρέμα στιγμής βανίλια και προσθετουμε κακάο. Στρωνουμε στα μπισκότα και θρυμματιζουμε πάλι γκοφρέτες.
Παγωνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου και φτιάχνουμε τη γκαναζ. Λιώνουμε σε μπεν μαρι 250γρμ κουβερτούρα με 150 ml εβαπορέ, προσθέτουμε 1κ. σούπας μέλι.
Ριχνουμε στην τούρτα και στολιζουμε όπως θέλουμε.
Ρίχνουμε λευκή τριμμένη κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστίνα Λαβουτιάρη – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.