Google Translate EnglishGermanGreek

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά
1 γιαούρτι
1 κουταλάκι μπέικιν
Αλεύρι όσο πάρει
4 κουταλιές σπορέλαιο
Σάλτσα ντομάτας
Αλλαντικά της επιλογής μας
Μαλακό κίτρινο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε το ένα ασπράδι από το αυγό. Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι μαζί με ολόκληρο το άλλο αυγό. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Όταν γίνουν μια μάζα ρίχνουμε το μπέικιν, λίγο αλάτι και αλεύρι μέχρι που να έχουμε μία μέτρια σε υφή ζύμη. Πλάθουμε καλά και χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη.

Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε φύλλα. Βάζουμε το ένα φύλλο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε τα αλλαντικά της επιλογής μας και το τριμμένο κίτρινο τυρί.

Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και στο κέντρο βάζουμε ένα μπολάκι. Κόβουμε σε 12 ακτίνες με κέντρο το μπολάκι. Κάθε ακτίνα την γυρίζουμε 2 φορές και αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε κρατήσει.

Αν θέλουμε βάζουμε λίγο μαύρο σουσάμι στο κέντρο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαφήμιση


foodaholics.gr