Συνταγές
Πανέμορφη τούρτα με φράουλες – σίγουρα επιτυχία
Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Pantousi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
370 γρ αλεύρι μαλακό
250 γρ ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι (20 γρ) μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
χυμό ½ λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Αφού αναμίξουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 – 27 εκ, βάζουμε το μείγμα, ισιώνω την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Όταν ψηθεί, το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και έπειτα το αφαιρουμε από την φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Φτιάχνουμε και το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι να μοντάρουμε την τούρτα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού, σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 2 – 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την γέμιση:
-1 πακέτο κρέμα στιγμής Μιλφέιγ Γιώτης
-600ml κρύο γάλα
-300γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
-500γρ. φράουλες
Ετοιμάζουμε τη κρέμα στιγμής συμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά ενσωματώνουμε και τη κρέμα γάλακτος που έχουμε ήδη χτυπήσει σε σαντιγί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα επίπεδα με ένα μαχαίρι ψωμιού.
Συναρμολογουμε τη τούρτα, ραντίζοντας κάθε φορά το παντεσπάνι με το σιρόπι
Για τη διακόσμηση, μπόλικη φαντασία!
Για παράδειγμα γκανας, σαντιγή, σταγονες κουβερτουρας και φράουλες
Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Pantousi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.