Ορεκτικα
Νόστιμο ψωμί με σκόρδο και μοτσαρέλα
Υλικά
Ζύμη:
250g (2 φλυτζάνια) αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
25g (2 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
42g (3 κουταλιές της σούπας) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
125ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
1 αυγό, χτυπημένο
250 γραμμάρια νωπών τυριών Mozzarella κομμένη σε λεπτές φέτες
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ότι άλλα τυριά θέλουμε.
Σκόρδο βούτυρο :
2 κουταλιές μαλακωμένο βούτυρο
1 κουτ. Σούπας σκόρδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδια
1/2 κουταλάκι αλάτι
Ανακατέψτε καλά
Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
1 αυγό για το άλειμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της ζύμης και φτιάχνετε μια μαλακή ζύμη.
Βάλτε τη ζύμη σε ταψάκι 23 εκ.(ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρογγυλό ταψί για πίτσα).
Καλύψτε μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν. Μετά το φούσκωμα της ζύμης, ισιώστε με το χέρι σε κύκλο.
Χρησιμοποιώντας μια λεπίδα, χαραζετε σε κομμάτια τη ζύμη. Αλείψτε με αυγό τις άκρες, αν θέλετε.
Βάλτε το βούτυρο σκόρδου στην επιφάνεια ομοιόμορφα.
Βάζετε κομμάτια τυριού μοτσαρέλα στα χωρίσματα της ζύμης .Ρίχνετε φρέσκο μαύρο πιπέρι .
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C , για 20-25 λεπτά.