Υλικά
1½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι νισεστέ
110 γραμ βούτυρο
100 γραμ άχνη
1 αυγό
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο mixer να ανακατευτούν καλά το βούτυρο μαζί με το νισεστέ. Όταν αρχίσουν να γίνονται ψίχουλα, προσθέτουμε το αυγό και την άχνη. Όταν είναι έτοιμα σταματάμε το mixer και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το χέρι μέχρι που να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μία ποσότητα όσο περίπου ένα καρύδι και την πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα.
Την πατάμε ελαφρώς με τον αντίχειρα μας και την βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα μισά κουλουράκια τα κάνουμε σχήμα με ένα πιρούνι για να μπουν στην πάνω πλευρά. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Όταν κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας, εμείς προτείνουμε βερίκοκο, ή πραλίνα φουντουκιού, τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα και τα περνάμε από τρούφα ή ινδοκάρυδο.
foodaholics.gr