Συνταγές
Κορμός σοκολάτας με μπισκότα χωρίς ζάχαρη – Εξαίσιο!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ χωρίς ζάχαρη των 225 γραμ.
250 γραμ. γάλα χαμηλών λιπαρών
250 γραμ. κουβερτούρα Στέβιας
50 γραμ. καρύδι τριμμένο
30 γραμ. τριμμένη καρύδα
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Λίγη κανέλα Κεϋλάνης για το πασπάλισμα – προαιρετικά
1 λαδόκολλα ιδανικά με διπλή όψη λαδόκολλας – αλουμινόχαρτου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σπάμε τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ, και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
Σε Μπεν Μαρί, λιώνουμε μέσα στο γάλα, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, και βάζουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στο ψυγείο 20 – 25 λεπτά, να κρυώσει.
Συνεχίζουμε, ρίχνοντας την σοκολάτα, επάνω στα μπισκότα.
Προσθέτουμε, το τριμμένο καρύδι, την τριμμένη καρύδα, και ανακατεύουμε, να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα, μέσα σε μια φόρμα για κέικ, στρωμένη με λαδόκολλα.
Διπλώνουμε, και καλύπτουμε το κορμό με την λαδόκολλα από πάνω και στα πλάγια, σχηματίζοντας ρολό.
Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο, 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.
Σερβίρουμε σε φέτες, πασπαλισμένες με λίγη κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για λαχταριστά Μπισκότα με λιναρόσπορο
Υλικά
• 135 γρ. αλεύρι
• 25 γρ. ζάχαρη
• Αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
• 50 ml νερό
• 50 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι, ζάχαρη και λιναρόσπορο.
2. Αναμίξτε το νερό με λάδι, βάλτε τα στη φωτιά, βράστε και αμέσως χύστε στο δοχείο με το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη και αφήνετε για 15 λεπτά.
3. Απλώστε τη ζύμη σε στρώση πάχους 0,5 mm, κόψτε τη σε μικρά τετράγωνα. Βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψί που καλύπτεται με λαδόχαρτο.
4. Ψήστε για περίπου 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.