Συνταγές
Κλασσικό δίχρωμο κέικ της μαμάς – Απλό, καθημερινό πεντανοστιμο και απολαυστικό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 βιταμ το κυπελάκι (250 γραμαριων)
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 μπεκιν παουντερ
Κακάο όσο σκούρο το θέλετε
Και αλεύρι οσο παρει να γίνει ένα μείγμα ρευστό… (το αλεύρι τότε με το “μάτι” το έβαζαν)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βουτηρο με τη ζάχαρη να αφρατεψει καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά 1-1, τι βανίλια και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε έπειτα εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και το μπεκιν, χτυπάμε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος, και προσθέτουμε το κακάο (βάζουμε όσο ανοιχτό η σκούρο χρώμα να του δώσουμε) και ανακατεύουμε καλα.
Σε φόρμα βουτηρωμενη, αδειάζουμε εναλλάξ το λευκο μείγμα με του κακάο (μπορούμε να το δώσουμε οτι σχήμα θέλουμε)
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο)
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμαρουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα ετοιμάσεις στο σπίτι σου και θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Τέλεια συνταγή για νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
3 φλ αλεύρι φαρινάπ
2 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
7 κσ κακάο
2 κγ μαγειρική σόδα
1 κσ κανέλα
1 κσ ξύδι
2/3 φλ ηλιέλαιο
2 φλ βραστό νερό
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μου.
Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”