Συνταγές
Μοναδική κάππαρη για τις χωριάτικες σαλάτες, τις πατατοσαλάτες… και όχι μόνο
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φλυτζ. τσαγιού καππαρόφυλλα.
1\2 φλυτζ. τσαγιού λάδι.
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
1\2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια.
2 τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους.
1 κ.σ. πελντέ.
1 κ.γ. ζάχαρη.
1 δαφνόφυλλο.
5_6 ελιές ψιλοκομμένες.
250 γρμ. φέτα κομμένη σε κύβους.
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3_4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελντέ, την ντομάτα, την ζάχαρη και το δαφνόφυλλο.
Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. (θέλουμε να έχουμε μία μελομένη σάλτσα)
Προσθέτουμε την κάππαρη τις ελιές και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή. Ρίχνουμε την φέτα, σβήνουμε την φωτιά, αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πατατοσαλάτα με λουκάνικα.
Υλικά
Πατάτες – 500 γρ.
Λουκάνικα με γραβιέρα Νάξου ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ – 1 πακέτο
Ξερό κρεμμύδι – 1
Καρότα – 2
Σέλινο – 4-5 κλωναράκια
Μαγιονέζα – 100 γρ.
Μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU – 2 κουτ. σούπας
Τριμμένο μαραθόσπορο ΜΠΑΧΑΡ – 1 κουτ. γλυκού
Γλυκιά πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ – ½ κουτ. γλυκού
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες με την φλούδα τους για 50 λεπτά.
Καθαρίστε τες και ραντίστε τες με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ανθό αλατιού.
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σέλινο, τρίψτε τα καρότα και ανακατέψτε τα με την μαγιονέζα, τον μαραθόσπορο και την πάπρικα.
Ανακατέψτε τις πατάτες με το ντρέσινγκ.
Χαράξτε τα λουκάνικα και ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα.
Κόψτε τα μετά σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρετε τα με την πατατοσαλάτα.