Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά -1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ -125γρ σοκολάτα γάλακτος -400γρ μερέντα -500γρ σαντιγί -130γρ φουντούκια καβουρδισμένα Σιρόπι -1 κούπα νερό […]

Διαφήμιση

Υλικά
-1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
-125γρ σοκολάτα γάλακτος
-400γρ μερέντα
-500γρ σαντιγί
-130γρ φουντούκια καβουρδισμένα

Σιρόπι
-1 κούπα νερό
-1 κούπα ζάχαρη
-1/2κτγ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Σε ένα πυρεξ τοποθετούμε μία στρώση σαβαγιαρ αφού τα βουτήξουμε στο κρύο σιρόπι.
Ζεσταίνουμε τη μερέντα σε μεσαία θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει ρευστή. Ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα σαβαγιάρ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη σοκολάτα σε κομματάκια και λίγα φουντούκια .

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Ρίχνουμε τη μισή πάνω από το γλυκό μας.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Τοποθετούμε άλλη μία στρώση σαβαγιαρ βουτηγμένα στο σιρόπι και την υπόλοιπη μερέντα. Ρίχνουμε στην υπόλοιπη σαντιγί λίγα φουντούκια και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και τελειώνουμε με το υπόλοιπο φουντούκι.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ