Συνταγές
Γκιουζλεμεδες που γίνονται ανάρπαστοι όπως της γιαγιάς
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ. αλεύρι γοχ., 1 φλ. τσαγιού νερό, 1 φλ. καφέ ελαιοόλαδο, 1-2 κτσ. ξύδι, τυρί φέτα κατσικίσια μισό κιλό, ελαιόλαδο για το τηγάνι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ξύδι, λάδι, αλάτι, και το αλεύρι λίγο λίγο χρειάζεται περίπου 500γρ. ή και πιο λίγο, το ζυμώνουμε καλά ομοιόμορφα, το κάνουμε μπάλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 15′ λεπτά.
Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε μπαλάκια, και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε μέγεθος ρηχού πιάτου, το λαδώνουμε και βάζουμε την φέτα.
Το κλείνουμε σαν φάκελο και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο περίπου δύο δάχτυλα η ποσότητα στο τηγάνι. Οχι σε δυνατή θερμοκρασία 4-5.
Το γυρίζουμε πάνω -κάτω μέχρι να πάρουν το χρυσάφι χρώμα, τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και είναι έτοιμα για σερβίρισμα, μπορείτε να ρίξετε και μέλι του πάει πολύ.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Τυροπιτσάκια για παιδικό πάρτυ!
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-2 αυγά
-1/4 κούπας λάδι
-1 πακέτο αλεύρι φαρίνα
-1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
-1 κομμάτι τυρί φέτα
-1 κούπα τυρί σκληρό Δανίας
-μισή πράσινη και μισή Φλωρίνης πιπεριά
-πάριζα σε κύβους
-αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά καλά! Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε! Προσθέτουμε τα τυριά! Η φέτα σπασμένη με τα δάχτυλα, οι πιπεριές και η πάριζα σε μικρούς κύβους! Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς! Για το άλειμμα λαδάκι σκέτο!
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.