Συνταγές
Άκρως λαχταριστά και εύκολα τυροπιτάκια στο τηγάνι με φέτα ανθότυρο και δυόσμο – Γκιουζλεμέδες!!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το φύλλο
3 κούπες αλέυρι 600 γρ
2 κ σ λεμόνι
χυμο
8 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό περίπου
Για την γέμιση
200 γρ ανθότυρο
100 γρ φέτα
Λίγα φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκανιτσα το αλεύρι με το αλατι το λάδι το λεμόνι και το τρίβουμε να γίνει σαν ψίχουλα μετά
αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλαστή σε ένα τετράγωνο φύλλο βάζουμε γέμιση στο κέντρο
κλείνουμε σαν φακελάκι.Τα πατάω λίγο να πλατυνουν και τα τηγανιζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά βάζοντας τα πρώτα από το κλείσιμο και μετά τα γυρνάμε.
Εγω έβαλα μόνο στα μισά δυόσμο!! Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Φθινοπωρινή µελιτζανοσαλάτα στο τηγάνι
Υλικά Συνταγής
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
3 πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζανάκι ξίδι από κρασί
1 φλιτζάνι κυβάκια και τρίμματα φέτας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μπολ με αλατισμένο νερό για 10΄-15΄. Τις στύβουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
2. Στο ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε για λίγο τις μελιτζάνες να μαραθούν, όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστεί 1΄-2΄. Σβήνουμε με το ξίδι, αφήνουμε για 1΄και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη φέτα, τα μυρωδικά και αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.argiro.gr