Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά:

Ζύμη

220 γρ. γιαούρτι

1 κ.γ. σόδα

220 γρ. φυτικό βούτυρο

300 γρ. περίπου αλεύρι δυνατό

Γέμιση

200 γρ. χαλούμι τριμμένο

250 γρ. μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι

100 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι

λίγος δυόσμος ξερός

2 κ.γ. baking powder

3 αυγά

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε λεκάνη το γιαούρτι με τη σόδα και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει το γιαούρτι και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχουμε ένα μείγμα κρεμώδες.

Δες και αυτό!
Κοτόπιτα special !

Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια. Βάζουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να πετύχουμε μια ζύμη πολύ αφράτη που μόλις μετά βίας να μη κολλάει στα χέρια.

Σε άλλη λεκάνη βάζουμε το χαλούμι, τη μυζήθρα, τη φέτα, το δυόσμο, το baking powder και τα αυγά (αφού πρώτα τα χτυπήσουμε με ένα πιρούνι). Ανακατεύουμε καλά.

Δες και αυτό!
Muffins μπανάνας με μούσλι (σχολικό κολατσιό)- video

Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε 2 φύλλα. Επειδή η ζύμη είναι πολύ αφράτη, δεν την παιδεύουμε πολύ και πριν την ανοίξουμε την αλευρώνουμε καλά.

Τοποθετούμε το ένα φύλλο σε αλάδωτο ταψί και στρώνουμε καλά ώστε να καλύψουμε και τα πλαϊνά του ταψιού. Τρυπάμε το φύλλο με πιρούνι σε 5-6 σημεία.

Στρώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο το οποίο επίσης τρυπάμε με πιρούνι.

Δες και αυτό!
Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40 λεπτά περίπου.

ΠΗΓΗ

 

Διαφήμιση