Συνταγές
Αφράτη Λεμονόπιτα με διπλή στρώση μπισκότων και κρέμα σαντιγί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δοκιμάστε να κάνετε αυτή τη φανταστική λεμονόπιτα και θα την κάνετε συνέχεια! Με δύο στρώσεις μπισκότων, digestive και oreo και μία φανταστική κρέμα λεμονιού! Σκέτο όνειρο!
Υλικά
Για τη βάση Digestive
380 γρ Digestive
120 γρ μαργαρίνη
Για τη βάση Oreo
240 γρ μπισκότα Oreo
40 γρ μαργαρίνη
Για τη κρέμα
3 φύλλα ζελατίνη (5 γρ)
50 ml νερό
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Ξύσμα 1 λεμονιού
Χυμός 2 λεμονιών (μπορείτε να βάλετε από 1 έως 3 λεμονιών το χυμό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
Για την επικάλυψη
400 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή φτιάχνοντας τη βάση, θρυμματίζοντας τα μπισκότα Digestive. Στην συνέχεια τα δουλεύουμε με την λιωμένη μαργαρίνη, όπως φαίνεται στο βίντεο.
Έπειτα, τα στρώνουμε σε μία φόρμα 24 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα μπισκότα Oreo. Τα θρυμματίζουμε, ενσωματώνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και τα απλώνουμε πάνω στην πρώτη στρώση μπισκότων. Στην συνέχεια, τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο.
Κατόπιν, μουλιάζουμε για 5 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα διαλύουμε σε 50 ml καυτό νερό.
Έπειτα συνεχίζουμε με την κρέμα του γλυκού μας και δουλεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Στην συνέχεια, αρωματίζουμε με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Κατόπιν, ενσωματώνουμε την ζελατίνη και απλώνουμε πάνω από την βάση με τα μπισκότα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Τελειώνουμε με την επικάλυψη του γλυκού μας. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την βάζουμε πάνω στο γλυκό.
Προαιρετικά κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι.
Η λεμονόπιτα μας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!