Συνταγές
Έτοιμο και το γαλακτομπούρεκο – μόλις βγήκε από τον φουρνο τραγανό τραγανό!
Η Συνταγή είναι από Lefteris Ersi Nikiforou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φυλλο κρούστας ,σε κάθε φύλλο βούτυρα λιωμένο lurpack με το πινελάκι,3 αυγά,ξεχωριστά οι κρόκοι απ τα ασπράδια τα οποία ρίχνουμε μόλις κρυώσει η κρέμα
για την κρεμα χρειαζόμαστε
2,5 κουπες σιμιγδαλι,1 λίτρο γάλα,μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική,, 3 βανιλακια,λιγο κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει
Για το σιροπι:
2,5 κούπες ζάχαρη,2 νερό
Η Συνταγή είναι από Lefteris Ersi Nikiforou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Κρητική παραδοσιακή κρεατόπιτα από τα Χανιά με τραγανό φύλλο
Υλικά για τη γέμιση:
* 1 κιλό κατσίκι
* 1 κιλό μυζήθρα
* 100 γραμ. στάκα
* 100 γραμ. βούτυρο
* αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
* 1 λεμόνι
* 50 γραμ. σουσάμι
Υλικά για το ζυμάρι:
* 1 κιλό αλεύρι
* 30 γραμ. μαγιά μπύρας
* 2 αυγά
* 100 γραμ. ελαιόλαδο
* 100 γραμ. γιαούρτι
* 100 γραμ. γάλα
* ζωμό απο κατσίκι όσο σηκώσει
* λίγο δυόσμο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κατσικάκι μας καλά,έπειτα το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
Φτιάχνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε το φύλλο.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε ένα φύλλο,το οποίο κατά μήκος και κατά πλάτος πρέπει να περισσεύει από το ταψί περισσότερο από 5 πόντους.
Στρώνουμε το 1/3 από το κρέας και το 1/3 από την μυζήθρα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τρείς φορές.
Αλείφουμε με στακοβούτηρο,σκεπάζουμε με το τελευταίο ζυμάρι,το αυγώνουμε.
Έπειτα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 160ο C.