Συνταγές
Chocotorta Argentina!! Eνα υπέροχο γλυκό από την Αργεντινή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
για τη γκανάζ
300 γρ. Κουβερτουρα γάλακτος
300 γρ. κρέμα Γαλακτος
Για την βάση
1 και μισό πακέτο μπισκότα της επιλογής σας
1 φλιτζ σοκολατούχο γάλα
1/2 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε χτυπώντας το τυρί κρέμα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους. Σε ενα μπολ βάζουμε το σοκολατούχο γάλα και διαλύουμε μέσα τον στιγμιαίο καφέ.
Βουτάμε σε αυτό τα μπισκότα σοκολάτας και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψάκι..Επειτα στρώνουμε απο πάνω τους το μισό μείγμα καραμέλας.
Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μπισκότα και ξανά κρεμα απο πάνω μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό μας και ετοιμάζουμε την γκανάζ.
Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος, την ρίχνουμε πανω στην σοκολάτα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια και την έχουμε βάλει σε ενα μπόλ. Ανακατεύουμε να λιώσει ,και κατόπιν την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.