Γλυκα
Cheesecake με πλούσια κρέμα σοκολάτας, ρευστή καραμέλα και κομμάτια αγαπημένης Sneakers
ΥΛΙΚΑ 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας 100 γρ. βούτυρο λιωμένο 2 κ.γ. ζελατίνη σε πούδρα 1 κ.σ. βράστο νερό 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. γιαούρτι 200 γρ. μαύρη σοκολάτα λιωμένη 100 γρ. καστανή ζάχαρη 2 x 50 γρ. + επιπλέον για το γαρνίρισμα sneakers σοκολάτα 380 γρ. dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα) 35 γρ. καβουρδισμένα αλμυρά φυστίκια 100 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση Βουτυρώνετε της […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κ.γ. ζελατίνη σε πούδρα
- 1 κ.σ. βράστο νερό
- 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα λιωμένη
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 x 50 γρ. + επιπλέον για το γαρνίρισμα sneakers σοκολάτα
- 380 γρ. dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)
- 35 γρ. καβουρδισμένα αλμυρά φυστίκια
- 100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε της βάση και τα τοιχώματαα μιας φόρμα 20 εκ. με αποσπόμενη βάση
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέστε το βούτυρο και αναδεύετε για να ομογενοποιηθεί.
- Βάζετε το μείγμα στην φόρμα και το στρώνετε στην φόρμα με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Αφήνετε στο ψυγείο 30 λεπτά να παγώσει.
-
Τοποθετείτε τη ζελατίνη και το νερό σε πυρίμαχο μπολ. Ανακατεύετε ώστε να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέστε τη σοκολάτα και την καστανή ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ενοθούν με το μείγμα.
- Προσθέστε το μείγμα ζελατίνης κι ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Βάζετε το 1/3 του μείγματος τυριού κρέμας στην βάση μπισκότου. Πασπαλίζετε με το 1/3 των Snickers και βάζετε το 1/3 του dulce de leche. Χρησιμοποιείτε ένα καλαμάκι για να ανακατέψετε τα μείγματα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μείγματα δυο φορές.
- Αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες εως ότου παγώσει το cheeecake.
-
Στο μεταξύ βάζετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί. Απλώνετε τα φυστίκια σε αυτό.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει.
- Προσεκτικά ρίχνετε την καυτή καραμέλα στα φυστίκια κι αφήνετε στην άκρη μέχρι να στεγνώσουν και να στερεοποιηθεί η καραμέλα.
- Μόλις έχουν κρυώσει χοντροκόβετε.
- Τοποθετείτε το cheesecake σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με τα καραμελωμένα φυστίκα και επιπλέον κομμάτια sneakers. Σερβίρετε αμέσως !