Συνταγές
Κέικ Καρότου με υπέροχη κρέμα – Carrot Cake – γίνεται ανάρπαστο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ (68g)
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ baking powder
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ αλάτι
1/3 κούπα ηλιέλαιο (60ml)
1/2 κούπα ζάχαρη (100g)
1 μεγάλο αυγό
1/2 κούπα τριμμένο καρότο (50g)
1/4 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια (34g) +για γαρνίρισμα
Για την κρέμα
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο (59g)
113g τυρί κρέμα adoro
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ κανέλα
2 κούπας κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη (240g)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε καλά ένα ταψί με 15cm διάμετρο.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το baking powder, την κανέλα, το αλάτι και το αφήνουμε στο πλάϊ.
Σε ενα αλλο μπολ χτυπάμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη και το αυγό.
Προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά.
Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά.
Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Μέχρι να κρυώσει το κέικ ετοιμάζουμε στην κρέμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά να πάρει ένα καφετί χρώμα. Το αδειάζουμε σε πυρίμαχο μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και το χτυπάμε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την βανίλια, την κανέλα και την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψει καλά η κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα πάνω στο κεικ, πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”