Συνταγές
Banoffee, το πιο συγκλονιστικό γλυκό με σάλτσα καραμέλα και τραγανή βάση από μπισκότα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Stav Gemini – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
300 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
2 καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα
1 κ.γ. βανίλια
3 ώριμες μπανάνες
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Για τη σαντιγί
2 παγωμένες κρέμες γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με τη διαδικασία καραμέλωσης των ζαχαρούχων. Τοποθετούμε τα 2 ζαχαρούχα σε μία κατσαρόλα γεμάτη νερό, ώστε να καλύπτονται ολοκληρωτικά.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για τρεις ώρες. Ελέγχουμε σε όλη τη διαδικασία, το νερό να είναι αρκετό κ να τα καλύπτει.
Μετά τις τρεις ώρες, τα αφήνουμε σε ένα μέρος να παγώσουν.
Στο μπλέντερ, θρυμματίζουμε πολύ καλά τα μπισκότα. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι με χαμηλή φωτιά και το λιώνουμε.
Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα μπισκότα κ τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το απλώνουμε σε ένα τσέρκι 26 εκ.
Προσέχουμε να το απλώσουμε ομοιόμορφα και να δημιουργήσουμε ένα γείσο περιμετρικά.
Το αφήνουμε στο ψυγείο μία ώρα για να σφίξει.
Σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε σε ένα τηγάνι το καραμελωμένο γάλα κ τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε τη γέμιση για περίπου 10 λεπτά. Τη ρίχνουμε πάνω στη βάση κ αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τις 2 παγωμένες κρέμες γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια κ χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί, η οποία θα στέκεται. Την αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, κόβουμε τις μπανάνες και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού προσεκτικά για να μη διαλυθούν. Αυτό γίνεται για να μη μαυρίσουν.
Τις μεταφέρουμε πάνω στη γέμιση και από πάνω ρίχνουμε τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Η Συνταγή είναι από κ. Stav Gemini – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.