Συνταγές
Πολύ ωραίο γευστικό γλυκό – τούρτα τυραμισού με μους σοκολάτας και μπανάνας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Zioga – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
Για τη μους σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1/4 φλιτζάνι γάλα πλήρες αγελαδινό
2 κρόκοι αυγών
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
370 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά),χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε λίγο από το ζεστό μείγμα στο μπολ να πάρει τη σωστή θερμοκρασία το μείγμα των αυγών και στη συνέχεια αδειάζετε όλο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τον αυγοδάρτη για 7 λεπτά.
Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Περνάτε μείγμα της κατσαρόλας από λεπτή σήτα, το αδειάζετε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.
Για την κρέμα μπανάνας:
300 γρμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε αρκετά παχύρρευστη μορφή
350 γρμ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη
200 γρμ. ψίχα από αρκετά γινωμένες μπανάνες
100 γρμ. κρέμα γάλακτος
30 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
6γρμ. φύλλο ζελατίνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μουσκέψει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, και την βανίλια, σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Ζεστένουμε τα,100 γρμ. κρέμα γάλακτος, και λιώνουμε καλά την ζελατίνα, αφού την στραγγίξουμε πρώτα καλά. Την ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, και ανακατεύουμε καλά. Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ, και τις ρίχνουμε στη σοκολάτα διαδοχικά, ανακατεύοντας με μία πλαστικιά σπάτουλα.
Προσθέτουμε διαδοχικά και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με την σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Τα σαβαγιάρ τα βουταμε σε σοκολατουχο γάλα..
Τέλος για επικάλυψη
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος και 1 κουταλάκι μέλι
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Zioga – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.