Συνταγές
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε το δικό μας σπιτικό ψωμάκι! Σκέτος Αφρός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σου δείχνουμε μία εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου νόστιμο και αφράτο σπιτικό ψωμάκι! 100% επιτυχία!
Υλικά
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
600 ml νερό
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλιά αλάτι
Λάδι
Νερό
Σουσάμι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Στην συνέχεια, προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κατόπιν, ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι σταδιακά, το ξύδι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι που να γίνει ζύμη.
Έπειτα, βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε δύο μέρη και κάνουμε ψωμιά.
Σημείωση: Μπορούμε να βάλουμε την ζύμη και σε λαδωμένες φόρμες για ψωμί.
Τοποθετούμε τα ψωμάκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά να φουσκώσουν.
Προαιρετικά ραντίζουμε με νερό και σουσάμι.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει.
Το ψωμάκι μας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!