Συνταγές
Σοκολατένιο γλυκό με κάσιους και άλλους αγαπημένους ξηρούς καρπούς! Και Νηστίσιμο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτό το γλυκάκι γίνεται εύκολα, είναι νηστίσιμο και σου πουν να το ξαναφτιάξεις!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
150 γρ. κακάο
80 γρ. φυστικοβούτυρο
180 ml γάλα αμυγδάλου
50 m ελαιόλαδο
3 κ. σ. σιρόπι αγαύης, η μέλι
120 γρ. κάσιους
200 γρ. χουρμάδες αποξηραμένοι απύρηνοι
50 γρ καρύδια χοντροαλεσμένα.
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το φυστικοβούτυρο σε μπεν μαρί : το βάζουμε σε ένα μπολ, τοποθετούμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λικέρ μαστίχας, το μέλι, η το σιρόπι αγαύης ,το γάλα, και ανακατεύουμε.
Τέλος ,προσθέτουμε το κακάο, με σίτα, και ενώνουμε ανακατεύοντας απαλά.
Ενώνουμε το μείγμα με τα κάσιους χοντροαλεσμένα στο multi,τους χουρμάδες κομμένους, και τέλος τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα, με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα, η άλλο σκεύος, και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Το πατάμε καλά να ισιώσει και να μην έχει κενά.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες, ή αν βιαζόμαστε για μισή ώρα στην κατάψυξη και θα είναι έτοιμο για κατανάλωση.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε να τυλίξουμε το μείγμα σε ρολό, μέσα σε φύλλο αλουμινόχαρτου, με ενσωματωμένη λαδόκολλα και να το κλείσουμε στα πλάγια σαν καραμέλα να το βάλουμε στο ψυγείο 8 ώρες, έχοντας έτσι ένα «μωσαϊκό», στο οποίο αντικαταστήσαμε τα μπισκότα με ξηρούς καρπούς.
Νηστίσιμο!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Καταχώρισε και εσύ την δικιά σου συνταγή πατώντας εδώ!
Δες και άλλα νόστιμα νηστίσιμα γλυκά!