Συνταγές
Τέλεια συνταγή για γιουβέτσι με γαρίδες..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
500-600 γρ. Γαριδες μικρές καθαρισμένες
400 γρ. Κριθαράκι μέτριο
6-7 ντοματακια πομοντορια κομμένα σε καρέ
Μαϊντανό
2 κρεμμυδια μεγαλα κομμενα σε καρέ
1 κ.γ. σκορδο σε σκόνη
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
Μπούκοβο
Παπρικα καπνιστή
Κουρκουμά
Αλατι
Πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε σε ενα βαθυ τηγανι τις γαριδες σε ελαιόλαδο για 1-2 λεπτα… τις βγαζουμε… στο ίδιο τηγανι ριχνουμε το κρεμμυδι, το σκορδο, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτο…
Προσθετουμε τις πιπεριες… περιμένουμε λιγο να μαραθουν…
Ριχνουμε τις ντομάτες, τον μαιντανο, 2-3 ποτήρια νερό και αφηνουμε να βρασει για 15 λεπτα… αν θελουμε για έξτρα γευση μπορούμε να βάλουμε μερικα από τα κεφάλια από τις γαριδες και να τα βγάλουμε πριν το βάλουμε στον φουρνο….
Μολις περασει αυτο το διάστημα, μεταφέρουμε την σαλτσα μας σε ενα ταψι… προσθετουμε αν χρειάζεται λίγο ακομα νερο και το βαζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα μεχρι να αρχίσει πάλι να βραζει…
Ριχνουμε την μανεστρα και ανακατευουμε ανα τακτά διαστήματα μεχρι να γινει… αν χρειάζεται θα προσθέσουμε λιγο ζεστο νερο… περιπου 5 λεπτα πριν το βγάλουμε ριχνουμε μεσα και τις γαριδες ….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”