Συνταγές
Παγωτό λεμόνι – Φοβερή γεύση με βελούδινη υφή στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά
350 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ πλήρες γάλα 3,5% λιπαρά
250 γρ ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
6 κρόκους αυγών
150 γρ φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος , το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι σε μια κατσαρόλα με διπλό χοντρό πάτο και ζεστένουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε μείγμα ζεστής κρέμας σε αργή ροή, χτυπώντας ελαφρά συνεχώς με ένα συρμάτινο χτυπητήρι να μην σβολιάσει .
Μεταφέρετε την κρέμα πίσω στην κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λεπτά μέχρι να φτάσει περίπου τους 80 βαθμούς χωρίς να βράσει .
Σουρώστε αμέσως με ένα λεπτό σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και προσθέστε τον χυμό λεμονιού . Κρυώστε το μείγμα έξω από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ανακατεύοντας περιστασιακά .
Βάλτε την κρέμα στην κατάψυξη σκεπασμένη με αντικολλητικό χαρτί που θα ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας για 3 ώρες περίπου .
Βάλτε το μείγμα στην παγωτομηχανή σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της για περίπου 20-25 λεπτά .Βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα ..
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.