Συνταγές
Μπισκοτάκια βουτύρου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mary and her delicacies”
Υλικά
250 γραμ. βούτυρο Lurpak
220 γραμ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 μεγάλο αυγό
310 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι ή περγαμόντο
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο που έχουμε ήδη αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα και το αλάτι.
Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και σιγά σιγά ενσωματώνουν το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να απορροφηθεί και να έχουμε μια μαλακή ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπωλ.
Βάζουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και αφού έχουμε αφήσει τη ζύμη μας για κανένα 10λεπτο στο ψυγείο να σφίξει λίγο, την βάζουμε σε κορνέ ή μηχανή για μπισκότα και κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου με αέρα για 12 με 15 λεπτά το πολύ,ανάλογα πόσο μεγάλα θα κάνουμε τα μπισκότα μας.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε πρώτα να κρυώσουν και μετά να τα βγάλουμε από το ταψί γιατί όσο είναι ζεστά είναι μαλακά και μπορεί να σπάσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Mary and her delicacies”