Συνταγές
Πολύ νόστιμο ιμάμ μπαϊλντί με λουκάνικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Λιτσα Φραγκακου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες
4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
ντομάτες στο μπλέντερ
2 κ.σ. πελτε
ελαιόλαδο
κρόκο κοζάνης
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι κουρκουμά πιπερόριζα
1 λουκάνικο μοσχαρίσιο σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε μια φέτα απο πάνω κατά μήκος και ανοίγουμε με το ειδικό κουταλάκι και βγάζουμε την σάρκα.
Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε και ψήνουμε στον αέρα στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα να ψηθούν με όλα τα ζουμιά τους μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και λαδάκι.
Σ’ ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, το ψήνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις μελιτζάνες και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στο τέλος ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
*Το_λουκάνικο_είναι_προαιρετικό.
Η Συνταγή είναι από κ. Λιτσα Φραγκακου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.