Συνταγές
Πιτούλα για το πρωινό καφεδάκι μας…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Άννα Σαμαρά – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
800γρ.αλευρι Εκλεκτό,
1φλ.τσαγιου ηλιέλαιο Μινέρβα,
2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό,
λίγο ξύδι και αλάτι….
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάουμε όλα τα υγρά στο κάδο του μιξερ ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και μόλις γίνει μια ζύμη όχι σκληρή
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτα… Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο ανοίγω κάθε φύλλο σαν μαργαρίτα και αλοιφουμε με φυτινη….
Τα αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο και μετά ανοίγουμε τα φύλλα ένα κάτω βάζω γεμιση(500γρ φέτα κατσικίσια, 200 γρ κασέρι και 200γρ γραβιέρα, πιπέρι, 3 αυγά και λίγο γαλα….
Όταν την χαραξουμε βάζουμε ελάχιστη φυτινη και ψήνουμε 50 λεπτά στους 190….αντιστασεις…
Η Συνταγή είναι από κ. Άννα Σαμαρά – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.