Συνταγές
Αλμυρό κέικ με κιμά και ντομάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής : “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
Υλικά για τον κιμά:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά λάπα
3 κσ λάδι
1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 κούπα χυμό τομάτας (240 γρ)
1 κούπα ζωμό (240γρ )
Αλάτι – πιπέρι
για τη ζύμη:
1 + 1/2 κούπα νερό (400 ml)
4 – 5 κλωναράκια φρ. θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κσ ελαιόλαδο
2 κούπες καλαμποκάλευρο (260 γρ)
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (40 γρ)
2 αυγά
20 στρογγυλά τοματίνια ή ντομάτα σε ροδέλες
Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σοτάρουμε τον κιμά με το λάδι και ρίχνουμε έπειτα και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσει και να πιει όλα τα ζουμιά του
Δεν θέλουμε καθόλου υγρασία.
Για τη ζύμη,
σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του νερού (200 ml.), το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης και δίνουμε μια βράση.
Μόλις το νερό βράσει αποσύρουμε από την εστία, κλείνουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα αυγά και το υπόλοιπο νερό και ομογενοποιούμε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας (αφού πρώτα έχουμε σουρώσει και αφήσει να κρυώσει) το νερό που βράσαμε σταδιακά στο μπολ, ανακατεύοντας.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και αδειάζω το χυλό μέσα στη φόρμα.
Με ένα κουτάλι προσθέτουμε στο κέντρο της φόρμας τον κιμά σταδιακά, έτσι ώστε κάθε κουταλιά που θα προσθέτουμε να σπρώχνει το χυλό εξωτερικά και ο κιμάς να δημιουργήσει έναν κύκλο με απόσταση περίπου δύο δάχτυλα από το χείλος.
Σκεπάζουμε με ροδέλες ντομάτας ή ολόκληρα ντοματίνια διάσπαρτα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180C.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λάμπρος Βακιάρος”