Συνταγές
ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
150 γρ ελαιόλαδο
500 γρ νερό βρύσης
2 φακ ξηρή μαγιά η 50 γρ φρέσκια
15 γρ ζάχαρη
20 γρ αλάτι
Εκτέλεση
Νερό , Λάδι , Μαγιά και 200 γρ Αλεύρι στον κάδο του μίξερ ,τα ανακατεύουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά . Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 3 λεπτά στην 3η ταχύτητα .
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη . Πλάθουμε σε φρατζολάκια και κόβουμε με μια σπάτουλα σε φέτες πάχους 1 περίπου εκατοστού μέχρι κάτω στο ταψί μας όπως βλέπετε στην φωτογραφία .. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 40- 50 λεπτά .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσουν 1 ώρα . Τα χωρίζουμε με το χέρι εκεί που τα είχαμε κόψει .
Τα στρώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στούς 140 -150 βαθμούς για περίπου 1-1,5 ώρα ώστε να είναι τραγανά μέχρι το κέντρο τους .. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μαζεύουμε ..
Αν προσθέσουμε 2 κουτ γλυκού τριμμένο γλυκάνισο στο ζύμωμα εχουμε παξιμαδάκια γλυκανίσου ……
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”