Συνταγές
Δροσερό και ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι και ζελέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
▪2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Για την κρέμα
▪1 φακελάκι ζελέ
▪2 ποτήρια χυμό κεράσι
▪1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος,500γρ παγωμένη
▪2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
▪1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Για το ζελέ
▪2 συσκευασίες φρουί ζελέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τα ▪2 φλυτζάνια από το χυμό κεράσι Ετοιμάζω το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας αντί για νερό που αναγράφουν οι οδηγίες το ζεστό χυμό κεράσι (χρησιμοποιώ όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο, περίπου 3 φλυτζάνια). Αφήνω το ζελέ να κρυώσει.
Χτυπάω με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και, όταν αφρατέψει αρκετά προσθέτω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζω να χτυπάω καλά για λίγο ακόμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κρυωμένο ζελέ κεράσι που έχω ετοιμάσει. Χτυπάω για άλλο 1 λεπτό.
Για τη βάση και τη συναρμολόγηση:
Βάζω σε ένα μπολ το μισό φλυτζάνι χυμό βυσσινο που έχει περισσέψει και βυθίζω εκεί ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο.
Στρώνω τα μπισκότα σε ένα μέτριο ορθογώνιο και κατά προτίμηση πυρίμαχο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του. Πάνω από τα μπισκότα απλώνω την κρέμα. Σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
Για το ζελέ:
Ετοιμάζω τις δύο συσκευασίες ζελέ κεράσι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνω τα ζελέ να κρυώσουν και να σφίξουν λιγάκι, αλλά να παραμείνουν παχύρρευστα.
Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αδειάζω τα ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού.
Το ξανασκεπάζω και το ξαναβάζω στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως.
Σερβίρω το γλυκάκι κρύο, κομμένο σε κομμάτια.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.