Γλυκα
Αφράτα με γλυκόξινη γεύση ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΗΛΟΥ – τρώγονται ζεστά και κρύα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 1/4 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
1 /2 κουτ.γλ. αλάτι
παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
6 μεγάλα μήλα
100 γρ.καρυδια
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλ. κανέλα
2 κουτ. σούπας. καστανή ζάχαρη
Καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
Κανέλλα και ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο της Κουζινομηχανής τοποθετούμε το χτυπητήρι Κ, και ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα έως ότου το μείγμα γίνει ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε το κρύο νερό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μόνο μέχρι η ζύμη να ενωθεί σε μια μπάλα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας, τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ενώ η ζύμη είναι στο ψυγείο, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε τα μήλα, τα καρύδια,την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε .
Μαγειρεύουμε για 6 έως 8 λεπτά, μέχρι τα μήλα να κρατούν ακόμα , αλλά και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.Τοποθετούμε την ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλαστή την ανοίγουμε και την βαζουμε σε ταρτιέρες μικρές ή σε ταψακι με φορμάκια που κάνουμε μάφινς..Γεμίζουμε τις θήκες με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και κανέλλα.
Ψήνουμε τα μηλοταρτάκια για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα και άχνη και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια. ( προαιρετικά ).
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.