Συνταγές
-Δεν θα ξέρεις ποιο να φτιάξεις πρώτο!! Απίστευτα στριφτάρια με σπανάκι και τυρί και τυροπιτάκια με πανεύκολη ζύμη..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγές από Kiki Kyriaki και Aleka Thomaidou
Στριφτάρια(σπανάκι + τυρί)
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
1/2 κιλο αλευρι(περιπου)
2 κ σ ελαιολαδο
1 κ σ ξιδι
2 κ γλ αλατι
1 κουπα χλιαρο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφηνω τη ζυμη να ξεκουραστει
Παραλληλα ετοιμαζω τη γεμιση
Ζεματιζω το σπανακι ..(700γρ)..το σοταρω με το κρεμμυδι κ τα μυρωδικα(θυμαρι..ριγανη..πιπερι)ανιθο κ το ελαιολαδο κ το βαζω σε ενα μπωλ
(προσοχη στο αλατι γτ θα μπει κ η φετα). .τριμματιζω στο τελος κ την φετα(400γρ)
Χωριζω τη ζυμη σε 7 ισα μερη κ τα ανοιγω με τον πλαστη
Αλοιφω τις ακρες τους με λαδι κ βαζω τη γεμιση στο κατω μερος τους
Τα τυλιγω σαν ρολο κ τα στριβω σαν σαλιγκαρια
Τα βαζω στο ταψι τα λαδωνω κ τα ψηνω στους 180 περιπου 1 ωρα(αναλογα το φουρνο παντα)
Η Συνταγή είναι της κ. Kiki Kyriaki – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Τυροπιτάκια με γιαούρτι και ανθότυρο
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
Ένα κρασοποτήρο ηλιέλαιο
Πέντε κσ ξύδι
Ένα κγ αλάτι
Ένα κγ ζάχαρη
Ένα ποτήρι νερό
Ένα φακελάκι μαγιά
Αλεύρι οκτώ κούπες του τσαγιού μπορεί και λίγο παραπάνω.
Γέμιση για τυροπιτάκια
Μισό κιλό ανθότυρο
Ένα κουπάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
Εκτέλεση
Άνοιγμα φύλλο και λάδωμα. Κόψιμο σε μακρόστενες λωρίδες. Τοποθέτηση στην άκρη γέμισης και τυλιγμα σε τριγωνάκια.
Τέλος άλειμμα με αυγό από πάνω και ψήσιμο για 45 λεπτά αέρα στους 180 βαθμούς.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ
Κολοκυθόπιτα με άχνη.
(ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΜΗ)
Γέμιση για κολοκυθόπιτα
Μισό κιλό κολοκύθι τριμμένο για πίτα
Ένα τέταρτο τριμμένο καρύδι
Έξι κσ ζάχαρη
Μια κσ κόφτη κανέλα
Και άχνη για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ – Κολοκυθόπιτα
Άνοιγμα φύλλο. Λάδωμα, τοποθέτηση γέμισης στην άκρη και τύλιγμα και τέλος στρίψιμο.
Τοποθέτηση στη λαδόκολλα και ψήσιμο για μια ώρα στους 180 .
Η Συνταγή είναι της κ. Aleka Thomaidou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.