Συνταγές
Τρίγωνα Πανοράματος γιατί αγαπάμε Θεσσαλονίκη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Φλωρα Χριστου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1πακετο φυλλα κρουστας Βυριτου,
250 γ.μ. βουτυρο λουρπακ για τα φυλλα.
Κρεμα:
1 λιτρο γαλα,
6 κ.σ ζαχαρη,
3 κ.σ καστερ παουτερ,
4κ.σ. αλευρι,
2 βανιλιες,
1 κ.σ βουτυρο,
2 κροκους αυγων.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολα τα 3/4 απο το γαλα και το υπολοιπο διαλύουμε σε μπολ αλευρι, καστερ, ζαχαρη, βανιλιες και το ριχνουμε στη κατσαρολα. Ανακατευουμε με σύρμα μεχρι να πηξει. Κατεβάζουμε απο τη φωτια, ριχνουμε το βουτυρο και τους κροκους αυγων ανακαυευοντας ζωηρα. Μεταφερουμε την κρεμα σε μπολ σκεπαζουμε με μεβρανη και στο ψυγειο.
Ανοιγουμε τα φυλλα και τα κοβουμε ολα μαζι σε 4 λωριδες. Βουτυρωνουμε 4-4 φυλλα και διπλώνουμε σε τρίγωνα και καθε τρίγωνο το κοβουμε στη μεση. Τσαλακώνουμε κομματακια λαδοκολλα, ανοιγουμε τα τριγωνα και τοποθετουμε τα χαρτακια. Θα βοηθησει στο γεμισμα. Τα τοποθετουμε σε λαμαρινες με λαδοκολλα , τα βουτυρωνουμε και ψηνουμε στους 190 (για 20′ και αφηνουμε να κρυωσουν).
Βραζουμε το σιροπι: 2 φλ. Ζαχαρη, 1. 1/2 φλ νερο, 2 βανιλιες, χυμο απο 1/2 λεμονι και 1 κ. σ. γλυκοζι. 8′ βουταμε τα τριγωνα για λιγο και τα βαζουμε σε σχαρα να στραγγισουν.
Τα γεμιζουμε με την κρεμα με κορνε η κουταλι και στο ψυγειο.
Η Συνταγή είναι της κ. Φλωρα Χριστου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.