Συνταγές
Δοκίμασέ τα οπωσδήποτε – πτι φούρ με γέμιση μαρμελάδα βερίκοκο κ δαμάσκηνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250 γραμ. βούτυρο αγελάδος, 200 γραμ. άχνη, αυγά 3, λίγη κανέλα, ξύσμα λεμονιού, 450 γραμ. αλεύρι, κουβερτούρα και τρούφα για το στόλισμα.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και όταν το μίγμα είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα αυγά, την κανέλα και το ξύσμα. Το αλεύρι το ρίχνουμε και ζυμώνουμε να γίνει μία μαλακιά ζύμη.
Το τοποθετούμε σε κορνέ και κάνουμε τα μπισκότα επάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 15 λεπτά, αναλόγα το φούρνο.
Πρέπει να είναι μαλακά όταν βγουν, όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.
Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε με μαρμελάδα που έχουμε ζεστάνει σε μπεν Μαρι και την έχουμε αφήσει να γίνει χλιαρή.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με γκανάζ σοκολάτας.
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Νηστίσιμα Πτι-Φουρ με μαρμελάδα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Μαργαρίνη soft (το λιωνουμε)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κτγ. Μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κορν φλάουερ
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, βάζουμε την ζύμη σε κορνέ και κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει με την ανάλογη μύτη σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 περιπου λεπτά, ανάλογα το πάχος των πτι φουρ.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα.
Στο τέλος αν θέλουμε τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 12 πτι-φουρ ανάλογα το μέγεθος.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”