Συνταγές
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΡΑΨΑΛΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα θράψαλα σε κομμάτια και αφήνουμε να βρασουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις τα πιούν προσθέτουμε λάδι, δυο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τρεις σκελίδες σκόρδο λιωμένες και σωταρουμε.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε χυμο ντομάτας ή τριμμένες ντομάτες,μια κουταλιά πελτέ, δαφνοφυλλο, μπαχάρι, αλάτι, καυτερή πάπρικα ή πιπέρι και λίγο νερό.
Σιγοβραζουμε
Όταν γίνει η σάλτσα ρίχνουμε τις γαρίδες και βράζουμε για τρία λεπτά.
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε χοντρά μακαρόνια. Όταν γίνουν δεν τα σουρωνουμε αλλά με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε στην σάλτσα.
Ανακατεύουμε να ποτίσουν με την σάλτσα
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Λαχταριστά Brownies
Υλικά:
280 γρ. βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κακάο
2 βανίλιες
2 κ.σ. νερό
4 αυγά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Λιώνεις το βούτυρο και το βάζεις σ’ ένα μπολ, μαζί με τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το νερό. Ανακατεύεις καλά.
3. Αφήνεις το μείγμα λίγο να κρυώσει και προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά.
4. Στην συνέχεια, ρίχνεις το αλεύρι, τα καρύδια και ανακατεύεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Ψήνεις στους 160 βαθμούς για 25- 35 λεπτά.