Συνταγές
Κέικ γιαουρτιού με λεμόνι για το πρωινό καφεδάκι μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-4 αυγά
-200 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. Ελαιόλαδο(έβαλα μισό μισό με καλαμποκέλαιο)
-200 γρ. γιαούρτι
-ξύσμα από ένα λεμόνι
-χυμό από μισό λεμόνι
-280 γρ.αλεύρι φαρινάπ κοσκινισμένο
-1 κτγ. μπέικιν
-2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά με το σύρμα τα αυγά με τη ζαχαρη. Στη συνέχεια πρόσθετουμε το λάδι, το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Μετά έριξα το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά- σιγά με το μπέικιν και τις βανίλιες.
Η φόρμα μου ήταν 26 εκατοστών.
Έψησα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά, (ανάλογα και τον φούρνο).
Έγινε τέλειοοο…..Πολύ αφράτο, φανταστικό άρωμα λεμονιού, ωραίο κίτρινο χρώμα και αφήνει μια ελαφριά γλυκόξινη γεύση.
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Καταπληκτικό Κέικ με φυστικοβούτυρο κ νουτέλα – Σούπερ αφράτο!
Η συνταγή είναι της κ. Ειρηνη Χρηστου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ κτυπώ καλά με το μίξερ 3 αυγά με ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
Ακολούθως βάζω ενάμιση φλιτζάνι γάλα και ένα φλιτζάνι λάδι συν μια κτσ. νουτέλλα, συν μια κουταλιά φυστικοβούτυρο, συν 2 βανίλιες, κτυπάμε ακόμα λίγο.
Σε άλλο μπολ βάζουμε 3 φλυτζάνια αλεύρι με 3 φακελάκια μπέικιν και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα.
Βάζουμε και σταγόνες σοκολάτας.
Βάζω λαδόκολλα σε μια φόρμα και ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 45 με 50 λεπτά στους 170 με 180 βαθμούς αναλόγως φούρνου.
Η συνταγή είναι της κ. Ειρηνη Χρηστου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”