Συνταγές
Ωραία ιδέα!! Νόστιμοι γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιαζουμε τους γίγαντες από το βράδυ.
Την επόμενη μέρα τους βράζουμε να μαλακώσουν.
Σε ταψί βάζουμε λάδι, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο λιωμένο, κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνιθο ψιλοκομμένο, μάραθο ψιλοκομμένο, πιπεριές πράσινες και κόκκινες κομμένες σε χοντρές φέτες, λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες, τριμμένες ντομάτες, λίγο πελτέ, αλάτι, πιπέρι και τους βρασμένους γίγαντες μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Σιφνεϊκη ρεβιθάδα … λουκούμι .. με λουκάνικο καπνιστό Καρδίτσας .
Η συνταγή είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
-1/2 κιλό ρεβίθια
-3 μεγάλα κρεμμύδια
-1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-χυμό από ένα λεμονι
-1 φύλλο δάφνη
-1/2 κτγ. ρίγανη
-αλατοπίπερο
-1 χωριάτικο λουκάνικο
Εκτέλεση
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και 1 κτγ. σόδα. Το πρωί τα σουρώνουμε και τα πλένουμε πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Τα τσιγαρίζουμε να πάρουν λίγο χρώμα. Τα ρίχνουμε σε μια γάστρα μαζί με τα ρεβίθια, το υπόλοιπο λάδι, τα μυρωδικά ,το αλατοπίπερο και ζεστό νεράκι να σκεπαστούν .
Βάζουμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις και ψήνουμε περίπου 2 ώρες.
Ανοίγουμε την γάστρα και προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, ξαναβάζουμε την γάστρα στο φούρνο ανοιχτή περίπου 20 λεπτά για να χυλώσει το φαγητό μας.
Η συνταγή είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.