Συνταγές
Λαχταριστή ποντιακή πίτα Περεκ με σπανάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Σταμπελου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε πάρει έτοιμα φύλλα περέκ, τα βρέχουμε ένα ένα και τα βάζουμε σε μια πετσέτα. Εχουμε ετοιμάσει την γέμιση τις αρεσκείας μας. Εγώ έκανα με σπανάκι, άνιθο, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
Παίρνουμε ένα ταψί λαδώνουμε τον πάτο βάζουμε το φύλλο, λαδώνω το επόμενο φύλλο, το βάζουμε ξανά, τα φύλλα είναι τρία πάνω τρία κάτω, την γέμιση στην μέση και εννοείται τα φύλλα όλα θέλουν λάδωμα.
Από πάνω έριξα γάλα, αυγά, λάδι, αλάτι καλά χτυπημένα, το ρίχνουμε από πάνω, λίγο κεφαλοτύρι και το ψήνουμε έως να ροδοκοκκινίσει.
Τα ίδια φύλλα γίνεται και τηγανιτά πίσω στην συσκευασία υπάρχουν και οι δυο συνταγές.
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Σταμπελου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για Μπουρεκάκια με φέτα και ντομάτα !!
Η συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Υλικά
-1 πακ. Φύλλο κρούστας
-500 gr. φέτα
-150 gr. ρεγκάτο
-3 αυγά μεγάλα
-2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ( μόνο την ψίχα)
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε την φέτα σε μια λεκανίτσα. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, τα αυγά, τις ντομάτες και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε κάθετα σε 4 λωρίδες. Βάζουμε λίγη γέμιση σε ένα φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να κλείσουμε την γέμιση να μην μας χυθεί, και τυλίγουμε.
Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα , τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε με λίγο βουτυρά, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 έως 25 λεπτά. Καλή επιτυχία!!
Η συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou