Συνταγές
Φακές με κριθαράκι και Μπαλσάμικο – είναι το καλύτερό μας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 1/2 φλ. φακές Ψιλές
1 κύβο λαχανικών
1/2 φλ. κριθαράκι
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδι
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
Λίγη κέτσαπ στεβιας
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
3 πιπεριες τουρσί καυτερες κατά προτίμηση (προαιρετικά)
2-3 σταγόνες Ταμπάσκο (προαιρετικά)
Μηλόξυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις φακές σε κρύο νερό μέχρι να τις σκεπάσει. Όταν κοχλάσει το νερό αφήνουμε τις φακές να βράσουν για 5′ λεπτά και τις σουρώνουμε.
Κάτοπιν τις βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα και ρίχνουμε κρύο νερό μέχρι να τις σκεπάσει.
Όταν αρχίσει το νερό να βράζει προσθέτουμε το ζωμό, το αλάτι, το καρότο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και την κέτσαπ.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να έχει ψηθεί η φακή. Βράζουμε το κριθαράκι και όταν είναι έτοιμο, στραγγίζουμε
το προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με το Μηλόξυδο και το Ταμπάσκο.
Σερβίρουμε με μπαλσαμικο Ρόδιου.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.