Συνταγές
Φτιάξτε τη δική σας σαλάτα με φακές και εντυπωσιάστε με πορτοκάλι και αβοκάντο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής:
1 μαρούλι
1 πορτοκάλι + ξύσμα
1 αβοκάντο
1 κρεμμύδι γλυκό κόκκινο
2/3 φλυτζ. μαύρες φάκες μπελουγκα
Καρύδια
Για την σάλτσα:
Ελαιόλαδο
Κρέμα βαλσαμικου ξύδι, με στεβια
Εκτέλεση:
Βράζω τις φάκες μπελουγκα αμουλιαστες 15’ τις σουρώνω, τις κρυώνω κάτω από το νερό της βρύσης, μέσα στο σουρωτήρι, και τις βάζω στην άκρη.
Πλένω το μαρούλι, το κόβω, το στρώνω σε σαλατιέρα. Από πάνω απλώνω την φακή, συνεχίζω με το πορτοκάλι, αφού πάρω πρώτα το ξύσμα, φλιταρισμένο και κομμένο, το αβοκάντο, το κόβω αφαιρώ το κουκούτσι, την εξωτερική φλούδα, το κόβω σε ωραία κομμάτια, και το βάζω στην σαλάτα.
Προσθέτω το κρεμμύδι, κομμένο φέτες, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκάλι, ραντίζω με το ελαιόλαδο, και την κρέμα βαλσαμικού.
Σημείωση:
Αν θέλετε τυρί, ανθότυρο, η χαλούμι, ταιριάζει πολύ.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μεσογειακή σαλάτα με φακές και σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
Μία κούπα φακές
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι
Αγγούρι
Δύο κούπες σπανάκι
Mαιντανός
Καρπούς ροδιού
Τυρί φέτα-προεραιτικά-
EKTEΛΕΣΗ
Βράζουμε πρώτα τις φακές σε αναλογία μία κούπα φακές με τρεις κούπες νερό.(Μπορούμε να τις έχουμε βράσει και την προηγούμενη ημέρα). Προσθέτουμε λίγο αλάτι κατά το βράσιμο.
Μόλις αρχίσει να βράζει το σκεπάζουμε έως ότου μαλακώσουν οι φακές.Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν.Εάν τις έχουμε βράσει από την προηγούμενη ημέρα θα πρέπει να τις βάλουμε σε ένα κλειστό γυάλινο δοχείο.
Κόβουμε το αγγούρι, το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ψιλά τεμάχια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τις φακές, τους καρπούς του ροδιού και το τυρί φέτα.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα ως εξής:
Ανακατεύουμε λίγο λεμόνι, ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, μέλι, κύμινο, αλάτι και μπαχάρι.Ρίξτε την σάλτσα αυτή επάνω στο μίγμα με τις φακές και κουνήστε το μπώλ για λίγο.Η συνταγή είναι έτοιμη.