Συνταγές
Υπέροχα και τα δύο φαγητά – για σήμερα χάντρες φασόλια και σουφλέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις χάντρες
1 πακέτο φασόλια χάντρες κατεψυγμένες ,τις ρίχνω όπως είναι παγωμένες σε νερό που βράζει και τις βράζουμε 3 λεπτά, πετάμε το νερό ,βάζουμε ελαιόλαδο στη χύτρα.
1 κρεμμύδι μεγάλο μαζί με 3 σκελίδες σκόρδο στο multi.
Τα ρίχνουμε κι αυτά και τα ανακατεύω για 1 λεπτό.
Κόβουμε πάλι στο multi 1 πιπεριά Φλωρίνης, 2 καρότα και μαιντανό γιατί δεν το θέλουν να φαίνεται πολύ.
Τα ρίχνουμε και αυτά ,τρίβουμε 2 φρέσκες ντομάτες , 1 κτσ. πελτέ ,και 1 κτσ. κέτσαπ, λίγο ζαχαρίτσα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκιά, ρίχνουμε νεράκι σχεδόν να τις σκεπάσει.
Κλείνω τη χύτρα και την αφήνουμε 45 με 50 λεπτά .Ανοίγουμε και αφήνουμε να πήξει λίγο, να μείνει με τη σαλτσούλα.
για το Σουφλέ
Βράζουμε πένες, τις σουρώνουμε, τις βουτυρώνουμε, έχουμε κόψει κομματάκια ζαμπόν και μπέικον που το έχω λίγο μαράνει σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βάζουμε σε πυρέξ βουτυρωμένο τις πένες, το ζαμπόν και το μπέικον, έχω γκούντα με κασέρι ανακατεμένα και ρίχνουμε στις πένες μια χούφτα τυριά.
Ανακατεύουμε επάνω τα υπόλοιπα τυριά ,1 κρέμα γάλακτος και κομματάκια βούτυρο Κέρκυρας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.