Συνταγές
Clafoudi με βερίκοκα, δαμάσκηνα χωρίς ζάχαρη και μίξερ – Γαλλική Κερασόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις αποσύρουμε
1 κ.γ μπεικιν πάουτερ
2-3 κ.σ μέλι αγνό
2 κ.σ Βούτυρο φρέσκο η μισή κούπα ηλιέλαιο
Λίγο αλάτι
4 Αυγά
1 ποτήρι νερού γάλα
2 Βανίλιες
6-7 Βερίκοκα κομμένα
5 δαμάσκηνα κομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τ’ αυγά με αυγοδαρτη, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι με το μπεικιν πάουτερ και το γάλα. Λιώνουμε σε μπρίκι το βούτυρο και προσθέτουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε μια ταρτιερα, προσθέτουμε τα φρούτα κομμένα και περιχύνουμε με το μείγμα.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170’C – 180’C βαθμούς για 30′ λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο μας, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει ελαφρώς.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουνε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).
Μυστικά: Μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα θέλετε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ΝΟΣΤΙΜΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια και τα κοτσάνια)
500γρ ζάχαρη
1 βανίλια σε φακελάκι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια. Εάν μας αρέσουν τα κομμάτια από κερασι στη μαρμελάδα, απλά τα ψιλοκόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.
Εάν όμως τη θέλουμε λεία πολτοποιούμε τα κεράσια στο μπλέντερ. Βάζουμε τα κεράσια, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Μόλις στη κουτάλα υπάρχει στρώση μαρμελάδας, τότε σβήνουμε τη φωτιά. Τη κάνουμε αν θέλουμε πηχτή ή αραιή αν θέλουμε να τη βάζουμε και πάνω από παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.
Τη μοιράζουμε σε βάζα και την αφήνουνε να κρυώσει. Συντηρείται καλύτερα στο ψυγείο για μήνες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”