Συνταγές
Μη μου πείτε ότι είναι χειμωνιάτικο φαγητό! Κότσι στη γάστρα με πατάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Συνταγή για 2-3 μερίδες:
2 κότσια χοιρινά
4 πατάτες
Αλάτι Μεσολογγίου με βότανα Κρήτης, πιπέρι, μουστάρδα σε σκόνη, κουρκουμά, χυμό λεμονιού, ρίγανη, 3 κουταλιές ελαιόλαδο ( 2 στα κότσια και 1 στις πατάτες)
Εκτέλεση
Με τα μπαχαρικά το λεμόνι και τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι, άλειψα τα κότσια
Τα έβαλα στη γάστρα και τα θωράκισα στους 220 βαθμούς στο φούρνο ( χωρίς καπάκι η γάστρα)με λίγο νερό, 45 λεπτά της ώρας μέχρι να σχηματιστεί κρούστα στο κρέας
Στο μεταξύ ετοίμασα τις πατάτες με τα ίδια μπαχαρικά, λεμόνι και 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Πρόσθεσουμε στη γάστρα τις πατάτες, ανάλογο νερό, έκλεισα με το καπάκι, κατέβασουμε την θερμοκρασία στους200 βαθμούς και το άφησουμε να ψηθεί για 1,50′ ώρα περίπου ακόμη
Στη μέση του ψησίματος γύρισα τα κότσια και από την άλλη πλευρά
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πανεύκολο σουφλέ με κολοκύθι, πράσο και τυρί.
Υλικά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό κολοκυθάκια βρασμένα
4 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γιαούρτι
200 γρ. φέτα
200 γρ. κασέρι τριμμένο
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι τα βρασμένα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου.
Μόλις τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τριμμένα τυριά και τα αυγά.
Αναμεγνύουμε καλά και βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Tip : Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να βράσετε τα κολοκύθια από την προηγούμενη μέρα και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο.