Συνταγές
Σήμερα κάνουμε ένα φαγητό που θυμίζει χωριό – ρεβύθια με πρόβατο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Margo – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρησιμοποίησουμε 1 κιλό ρεβύθια και 1,5 κιλό πρόβατο μπούτι ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε μεγάλες μπουκιές.
Τσιγαρίζουμε το κρέας με ένα κρεμμύδι, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 45′ στη χύτρα. Το αφήνω στην άκρη.
Ακολουθουμε τη διαδικασία για τα ρεβύθια, δηλαδή μουλιασμα και ξάφρισμα και τα βράζω με ένα κρεμμύδι και αυτά στη χύτρα γύρω στη μία ώρα.
Στο τέλος σουρώνουμε τα ρεβύθια από τα νερά και ενώνουμε με το κρέας στη γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα, βάζουμε ένα κουταλάκι πελτέ για χρώμα, ένα κουταλάκι κύμινο και προσθέτουμε λάδι αν χρειάζεται.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε γύρω στη μία ώρα στους 200 βαθμούς αντιστάσεις και προσέχουμε να μη στεγνώσει το φαγητό αλλά και να μην έχει πολλά ζουμιά.
Η Συνταγή είναι από Marina Margo – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για κλασσικη σαλάτα
Υλικά
4 φλιτζάνια μαύρα μακαρόνια μαύρου πιπεριού
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 / 4 φλιτζάνι λευκός αποσταγμένο ξύδι
2 / 3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 1/2 κουταλιές της σούπας κίτρινη μουστάρδα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μίσχοι σέλινο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένο
1 / 4 φλιτζάνι τριμμένο καρότο (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα δοχείο με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν . Κατόπιν τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Κατόπιν σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το ξίδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σέλινο, το πράσινο πιπέρι, το καρότο, το πιπέρι και τα μακαρόνια.
Αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.