Συνταγές
Υπέροχες τηγανοκουλούρες απλά και γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι κίτρινο σταρένιο
1,5 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κ.γλ. αλάτι
μία πρέζα ζάχαρη
λίγο ξίδι
νεράκι χλιαρό όσο πάρει
Γέμιση
1/2 κιλό φέτα
λίγες ελιές σε φετούλες
50 γρ. λάδι και 50 γρ. για τηγάνισμα
ΕκτέΕΚΤΕΛΕΣΗ λεση
Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξίδι. Μετά προσθέτουμε νεράκι και ανακατεύουμε να γίνει ζυμαράκι απαλό. Το αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει το χωρίζουμε σε κομμάτια. Τα ανοίγουμε και τους ρίχνουμε τη γέμιση. Τα κλείνουμε . Τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε .
Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις τη πιο εύκολη και πάντα με επιτυχία συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης και σκορδοψωμάκια
Η Συνταγή είναι της κ. Νικολία Βο’ι’δονικολοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι γοχ
3 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ταχίνι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα χλιαρο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ κάνουμε μια τρύπα στη μέση , βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά στο τέλος βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
Αφήνουμε να φουσκώσει πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Λιώνουμε μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά ζάχαρη σε νερό και τα βρέχουμε λίγο πασπαλίζουμε με σουσάμι ή με σκόρδο σε σκόνη ή σε κόκκους. Σε αυτά που βάζω σκόρδο βάζω και λίγη πάπρικα γλυκιά.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο!
Η Συνταγή είναι της κ. Νικολία Βο’ι’δονικολοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.