Συνταγές
Αντί για τούρτα τα Cup cakes είναι εξίσου εντυπωσιακά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Efi Vamvadliotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έφτιαξα παντεσπάνι σοκολάτα και έβαλα το μίγμα στα φορμάκια.Χτύπησα 4 αυγά με 120 γρ. ζάχαρη.
Πρόσθεσα 140 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, 20γρ. αλεύρι και 1 κουταλιά βούτυρο.Έψησα 15 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Αφού κρύωσαν καλά στόλισα με σαντιγί στιγμής σοκολάτα πολύχρωμη τρούφα και τα κερασάκια.
Τα γράμματα τα έκανα λιώνοντας κουβερτούρα και την άπλωσα σε λαδόκολλα.
Προτού κρυώσει εντελώς χάραξα τα γράμματα με μαχαίρι και έβαλα στο ψυγείο.
Μετά τα ξεκόλλησα προσεκτικά και τα τοποθέτησα!
Η Συνταγή είναι από Efi Vamvadliotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Cupcake πορτοκαλιού φαντασματάκια με τον πιο γλυκό τρόπο
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά (για 40 κομματια)
760γρ αλευρι που φουσκωνει μόνο του
400γρ ζάχαρη
3κ.γλ.μπεικιν
640γρ βουτυρο soft
10 κουτ.σουπας χυμο πορτοκαλι
10 αυγα
ξύσμα απο 1/2 πορτοκαλι ακερωτο
ψηφιδες σοκολατας
Εκτέλεση :
χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό για 5 λεπτά
Μοιράζουμε τη ζύμη σε θήκες για καπκεικ τοποθετουμε σε λαμαρίνα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για περιπου 45 λεπτα στους 175
Καπκεικ αποκριάτικα
Παιρνουμε ενα cupcake και μ ενα κοφτερο μαχαιρι κοβουμε δυο εκατοστα απ το γλυφιτζουρι.το τοποθετουμε στο κεντρο του cupcake .Με κυκλικο κουπ πατ κοβουμε την ζαχαροπαστα( εγω πηρα ετοιμη).
τοποθετουμε την ζαχαροπαστα πανω απ το γλειφιτζουρι και στρωνουμε αν χρειαστει.
Με καλαμακι ανοιγουμε τρυπες και τοποθετουμε σταγονες κουβερτουρας σε καθε ματι
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Cupcakes καρότου
Υλικά
50 γρ. ινδική καρύδα (τρίμμα)
100 γρ. κουκουνάρι
4 αυγά
300 γρ. καρότα (καθαρισμένα)
275 γρ. ζάχαρη
225 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κουτ. γλυκού)
200 ml σπορέλαιο
4 πρέζες κανέλλα (σκόνη) (1 κουτ. γλυκού)
Υλικά για το γαρνίρισμα:
490 γρ. τυρί σε κρέμα
1 βανίλια
120 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Με την ειδική λεπίδα για κόψιμο λαχανικών, στον κάδο του ραβδομπλέντερ κόβουμε τα καρότα σε julienne. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά για τα cupcakes και ανακατεύουμε τη ζύμη με την ειδική πλαστική λεπίδα.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε χάρτινα φορμάκια για cupcakes και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα του ραβδομπλέντερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχει λεία υφή.
Αφού κρυώσουν τα cupcakes τα γαρνίρουμε με την κρέμα.
(Μπορούμε να τα γαρνίρουμε επιπλέον με ζαχαρωτά).
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://www.i-food.gr