Συνταγές
Το γλυκό για σήμερα ρεβανί σε μία πεντανόστιμη εκτέλεση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ ζάχαρη
1 ποτ ηλιέλαιο(τα χτυπάμε καλά στο μίξερ)Προσθέτουμε
5 αυγά μέτρια τα χτυπάμε μετά
1 ποτ. γάλα
2 κουταλιές γιαούρτι
1 βανίλια
1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα
λίγο ανθονερο
1 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
1 ποτ αλεύρι
1 1/2 ποτ. σιμιγδάλι,
2-3 κγ. μπέικιν πάουντερ
1/2ποτ αμύγδαλα για μέσα στο γλυκό
(1/2 ποτ.αμύγδαλα σπασμένα)
αμύγδαλα ασπρισμένα ή αμύγδαλα φιλέ στο τέλος
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (με τον δικό μου φούρνο).
Σιρόπι:
3 1/2 ποτ. νερό
3 1/2 ποτ.ζαχαρη
2 ξυλάκια κανέλας φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
1 κσ μέλι όταν σβήσουμε την φωτιά.
Κρύο το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή.
Για σήμερα σας έχουμε ένα γρήγορο μπισκοτογλυκό με πολύ λίγα υλικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Xristina Gewrgiopoulou – Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”
Υλικά:
38 μπισκοτα Τύπου oreo,370 γρ.ζαχαρουχο,600γρ. Κρεμα γαλακτος ζαχαροπλαστικης,1σοκολατα 105 γρ.lacta με μπισκοτα Oreo
Για το πασπαλισμα :
κραταμε 3με 4μπισκοτα σπασμενα και την μιση σοκολατα lacta
Εκτέλεση:
θρυμματιζουμε τα 27 μπισκοτα σε ενα μπολ προσθέτουμε και τα 120γρ.ζαχαρουχο,και τα ανακατεύουμε καλα
Ριχνουμε το μειγμα σε ενα ταψακι και με μια σπατουλα το στρώνουμε καλα να παει σε ολο το ταψακι μας ,ριχνουμε σε ενα μπολ τα 600γρ.κρεμα γαλακτος την χτυπαμε μεχρι να γινει μια μαλακή σαντιγί
Προσθέτουμε το υπολοιπο μας ζαχαρουχο και το ξαναχτυπαμε ριχνουμε μεσα τα 8 μπισκοτα τα σπασμενα τα ανακατεύουμε παλι και ριχνουμε μεσα κομματακια απο την μιση lacta σοκολατα
Ρίχνουμε το μειγμα στο ταψάκι μας και το στρωνουμε καλα ριχνουμε απο πανω τα υπόλοιπά σπασμένα μπισκότα και Ρίχνουμε και την υπόλοιπη τριμμένη σοκολατα το βαζουμε στην κατάψυξη για 3ωρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Xristina Gewrgiopoulou – Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”