Συνταγές
Νηστίσιμο! Γεμιστά καρύδια με ταχίνι, μέλι και σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ”
Υλικά
Δόση για 13 κομμάτια:
3 κουτ. γ. ταχίνι ( έβαλα ολικής)
1 κουτ γ. μέλι
26 καρύδια πεταλούδα
Για το γλασο σοκολάτας:
30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ( 2 κουτ. σ.)
2 γρ. λάδι φυτικό (3 σταγόνες )
1/2 κουτ. γ. μέλι
Εκτέλεση:
Σε μπολ, ανακατεύω ζωηρά το ταχίνι, μαζί με το μέλι, μέχρι να σχηματιστή σφιχτή κρέμα. Την βάζω στο ψυγείο 10’ και μετά, απλώνω μια δόση επάνω στο μισό καρύδι
σκεπάζω με το άλλο μισό, συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν τα καρύδια, και η κρέμα ταχίνι, ξανά μέσα στο ψυγείο. φτιάχνω το γλασο, λιώνοντας την σοκολάτα σε μπρίκι, ανακατεύοντας μαζί το λάδι, και το μέλι.
Τέλος γαρνίρω με το γλασο σοκολάτας τα καρύδια ένα ένα.
Συνταγή και Φωτογραφία από ” “ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ””
Δες άλλη μια λαχταριστή συνταγή για Μπαλάκια τυριού με κράνμπερι και καρύδια
Υλικά
250 γρ.τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ (150 g)
⅓ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι (40 γραμμάρια)
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδια (40 γρ)
½ φλιτζάνι πράσινο φρέσκο κρεμμύδι (50 γραμμάρια)
Ψιλοκομένα καρύδια για επικάλυψη
κράκερ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το μαλακό τυρί, το τριμμένο τσένταρ, τα αποξηραμένα κράνμπερι, τα ψιλοκομμένα καρύδια και το πράσινο κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν καλά.
Δημιουργήστε μια μπάλα και στη συνέχεια, κυλήστε τη στα ψιλοκομμένα καρύδια.
Σερβίρετε με κράκερς της επιλογής σας.