Συνταγές
Χανιώτικη μπουγάτσα για σπέσιαλ πρωινό – για πιο γρήγορα τη φτιάχνουμε με φύλλο σφολιάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φύλλο σφολιάτας το κόβουμε στη μέση κάθετα στη φαρδιά του πλευρά.
Σε μπωλ ανακατεύουμε 250γρ πηχτόγαλο Χανιών, 50γρ στάκα ( η τσίπα (πέτσα/ κρέμα) που σχηματίζεται στην επιφάνεια του αιγοπρόβειου γάλακτος, αμέσως μετά το άρμεγμα.
Σε καταστήματα με κρητικά προιόντα ή μεγάλα super markets), 4κσ αλεύρι, 2-3κσ. φυτίνη και 1 νεροπότηρο γάλα.
Μοιράζω το μείγμα στα φύλλα σφολιάτας και διπλώνουμε και τα κλείνουμε καλά.
Ψήνουμε στον αέρα στους 200 για 30 λεπτά
Σερβίρουμε αφού κόψουμε και πασπαλίσουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γλυκιά μυζηθρόπιτα με σιρόπι και μελάκι από πάνω όνειρο ! (εύκολη “μπουγάτσα”).
Η Συνταγή είναι της κ. Argyro Koufogiannaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
250γρ ξυνομυζήθρα,
250γρ ανθότυρος,
2-3 αυγά,
σουσάμι
Κλασικό χειροποίητο φύλλο (αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο ξύδι, λίγο αλάτι, λίγο λάδι, χλιαρό νερό).
Σιρόπι (1,5 ποτήρια ζάχαρη+1 ποτήρι νερό), στο οποίο αφού βράσει για 5 λεπτά, προσθέτουμε λίγο αρωματικό μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε 2 φύλλα λεπτά, τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, λαδώνουμε ενδιάμεσα και βάζουμε τη γέμιση τυριών με τα αυγά.
επάζουμε με άλλα 2 φύλλα (λαδωμένα ενδιάμεσα), λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να ροδίσει.
Έχουμε ήδη φτιάξει και κρυώσει το σιρόπι και περιχύνουμε το ζεστό ταψί και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Η Συνταγή είναι της κ. Argyro Koufogiannaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.