Συνταγές
Σιροπιαστές καρδιές γεμάτες αγάπη και νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1 αυγό,
Μισό φλιτζ λάδι,
Μισό φλιτζ γιαούρτι,
Μισό φλιτζ σιμιγδάλι,
1 / 1/2 φλιτζ αλεύρι
1 Μπέικιν
1 βανίλια
Για την επικάλυψη
σιμιγδάλι
για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι. βάζοντας σε ενα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό. Δεν βράζουμε το σιρόπι, απλώς το ανακατεύουμε, αφήνουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ενα βαθύ μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο για να έχουμε μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στο χέρι.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας για 15 λεπτά. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και πλάθουμε ενα κορδόνι
διπλώνουμε τις δύο άκρες προς τα μέσα, πιέζουμε το κάτω μέρος με τα δάχτυλά μας, δίνουμε σχήμα καρδιάς, τα βουτάμε σε σιμιγδάλι και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν τα γλυκά από τον φούρνο, ρίχνουμε το κρύο μας σιρόπι.
Προαιρετικά βάζουμε ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη και προσθέτουμε το χυμό στο σιρόπι.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.